Eurosport ar putea televiza meciurile din Liga 1

Cluburile din Liga Intai au respins cererea detinatorului drepturilor TV, privind diminuarea contractului de transmisie. Asa cum era de asteptat au fost 16 voturi impotriva si doar doua pentru, iar Adunarea Generala a Ligii Profesioniste l-a imputernicit pe presedintele Gino Iorgulescu sa faca toate demersurile necesare, pentru ca intelegerea sa se deruleze dupa prevederile initiale.

Conducatorul LPF a spus ca dupa decizia de azi “Intel Sky Broadcast” are termen pana la 15 iunie pentru a prezenta o garantie in valoare de 17 milioane de euro.

Iorgulescu a lasat de inteles si ca in caz contrar, intelegerea ar putea fi reziliata. El a precizat insa ca in acest moment Liga n-are o varianta de rezerva, in urma discutiilor purtate cu mai multe companii media.

Amintim, compania din Malta care detine drepturile TV, a propus saptamana trecuta reducerea contractului cu circa 6 milioane de euro, invocand o posibila scadere a audientei la meciurile din Liga 1.

Doritori nu lipsesc insa pentru cumpararea partidelor. Presedintele “Eurosport” – Peter Hutton declara in exclusivitate pentru Europa FM ca, dupa ce grupul de a fost cumparat de americanii de la “Discovery”, ar putea participa la o licitatie in Romania.

Peter Hutton nu exclude nici posibilitatea ca “Eurosport” sa cumpere si meciuri ale echipelor romanesti in cupele europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS