Europenele de gimnastică: încă trei medalii pentru Larisa Iordache

Campionatele europene de la Sofia s-au încheiat duminică.

Toate cele trei medalii de astăzi au fost cîștigate de Larisa Iordache în finalele pe aparate: bronz la sărituri, argint la bîrnă și aur la sol.

Dinamovista a fost egalată la sol de italianca Vanessa Ferrari, fostă campioană mondială absolută. Ambele sportive au fost notate cu 14,800.

Bronzul i-a revenit Giuliei Steingruber, din Elveția. Diana Bulimar s-a clasat pe a patra poziție, cu 14,400.

Larisa Iordache a obținut nota 14,800 și argintul continental în finala de la bîrnă (în care se calificase cu cel mai mare punctaj).

Aurul i-a revenit unei debutante la Europenele de senioare, rusoaica Maria Harenkova (14,933). O altă rusoaică, Alyia Mustafina, a obținut bronzul (14, 733).

Larisa Iordache a fost singura gimnastă din competiția europeană care s-a calificat în toate finalele individuale.

La paralele ea a obținut locul al șaselea, cu 14,533.

Medaliile la acea probă au fost cîştigate de Rebecca Downey (Marea Britanie, 15,500, aur), Alyia Mustafina (Rusia, 15,266, argint) şi Daria Spiridonova (Rusia, 14,966, bronz).

Trei medalii de argint pentru junioare

Duminică s-a încheiat şi concursul de junioare. Laura Jurca a obținut argintul la sărituri, iar Andreea Iridon s-a clasat pe a doua poziție la sol și bîrnă.

Junioarele cîștigaseră anterior bronzul în competiția echipelor și argintul la individual compus, prin Laura Jurca.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia a fost obţinerea a trei-patru medalii.

Senioarele și-au păstrat titlul pe echipe cîștigat în 2012 și au adus astfel a șaptea medalie de aur în această competiție din palmaresul naționalei.