Confidenţialitate

Europeanul de fotbal U21: România – Olanda, 1-1

Naţionala de fotbal Under-21 a României a terminat la egalitate cu selecționata Olandei, 1-1 (1-1), în meciul său de debut în Grupa A a Campionatului European de tineret 2021, miercuri seara, pe stadionul Uj Bozsik din Budapesta.

Tricolorii antrenați de Adrian Mutu au obţinut un rezultat foarte bun în faţa uneia dintre favoritele la câştigarea competiţiei, notează Agerpres.

Perr Schuurs a deschis scorul (’16), cu o lovitură de cap, în urma unui corner, iar România a egalat (’20) prin Andrei Ciobanu, dintr-o lovitură liberă de la circa 25 de metri.

În general, elevii lui Adrian Mutu au fost dominați de adversarii batavi.

România, deşi inferioară fizic, a arătat spirit de luptă, a făcut risipă de energie şi a încercat să acţioneze în ofensivă de oricâte ori a avut şansa.

Olanda a revenit la un turneu final de tineret după o absenţă de opt ani, precedenta participare fiind în 2013.

În cealaltă partidă a grupei, Germania, vicecampioana europeană de acum doi ani, a trecut de Ungaria, scor 3-0.

Sâmbătă, în al doilea său meci la EURO U21, România va înfrunta echipa Ungariei, tot pe stadionul Uj Bozsik, de la ora 19.00, pentru ca pe 30 martie să întâlnească formaţia Germaniei, pe aceeaşi arenă (19.00).

Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie, iar primele două clasate în fiecare grupă se vor califica la turneul Final 8, care e programat între 31 mai şi 6 iunie, în aceleaşi ţări, Slovenia şi Ungaria.

FOTO: FRF