Confidenţialitate

Europa FM este cel mai citat post de radio din țară, potrivit unei analize mediaTRUST

Postul de radio Europa FM ocupă prima poziție în clasamentul celor mai citate 5 posturi de radio din țară, în urma unei analize mediaTRUST privind citarea surselor media din România în luna februarie a acestui an.

Compania de monitoriare mediaTRUST a analizat citarea surselor media din România de către jurnaliști din alte instituții media din țară în luna februarie 2023.

La capitolul citarea surselor radio, Europa FM s-a detașat categoric de restul posturilor de profil și ocupă prima poziție în clasament.

Astfel, Europa FM este liderul absolut al celor mai citate posturi de radio, cu 61 de referințe în alte titluri media din România.

Urmează postul de radio RFI, cu 32 de citate, iar pe a treia poziție se află România Actualități, ale cărui știri au fost citate de 7 ori de alte redacții în luna februarie a acestui an.

În clasamentul celor mai citate posturi de radio din România se mai află și posturile de radio Pro FM și Digi FM, ale căror știri au fost citate de 6 ori, respectiv o dată (Digi FM) de către jurnaliști din alte instituții media din țară.

În cel mai recent clasament al celor mai citate surse media din luna februarie, cea mai mare pondere este deținută de televiziuni: Digi 24, Antena 3 CNN, Digi Sport și Pro TV.

Presa scrisă și online este reprezentată în mod egal în top, fiecare tip de media fiind prezent cu câte trei redacții: Fanatik, Adevărul, Libertatea, respectiv G4Media.ro, stiripesurse.ro, hotnews.ro.

Analiza privind frecvența celor mai citate surse media a fost efectuată pe baza a 6.157 materiale ale publicațiilor de presă, a emisiunilor de știri de televiziune și radio și a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 februarie – 28 februarie 2023, în media din România.

Citește și: Europa FM, cel mai ascultat post de radio privat din orașele României