Confidenţialitate

Europa a depășit pragul de 50 de milioane de cazuri de COVID-19 și este cea mai afectată regiune din lume

Acum, Europa este cea mai afectată regiune, cu o treime din numărul total de îmbolnăviri la nivel mondial. Până acum, una din 50 de persoane din lume a avut COVID.

Pandemia de coronavirus a ucis peste 3,1 milioane de oameni. Potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins, de la începutul pandemiei și până acum, au fost semnalate aproape 150 de milioane de cazuri de COVID-19, cele mai multe în Statele Unite, India și Brazilia.

Europa e cea mai afectată regiune, cu o treime din numărul total de infectări: peste 50 de milioane. Cele mai multe cazuri de COVID au fost în Franța, peste 5 milioane și jumătate, în vreme ce Marea Britanie este pe primul loc în Europa în privința deceselor provocate de COVID, aproape 130.000.

Situația este în continuare critică în India, unde se înregistrează zilnic peste 3.000 de decese și 300.000 de noi îmbolnăviri.

Vin însă vești bune de la reprezentanții BioNTech. Ei spun că testele de laborator, încă în desfășurare, au arătat că vaccinul Pfizer este eficient și împotriva variantei indiene a coronavirusului.