Confidenţialitate

EURO 2020: Ronaldo şi Pogba, în echipa ideală alcătuită de UEFA

Portughezul Cristiano Ronaldo şi francezul Paul Pogba au fost incluşi în echipa ideală a EURO 2020, alcătuită de UEFA, chiar dacă naţionalele lor au fost eliminate în optimile de finală ale competiţiei.

Cele două finaliste, Italia şi Anglia, sunt cel mai bine reprezentate în această formaţie ideală, cu câte trei jucători.

La Nazionale îi are pe Gianluigi Donnarumma, ales cel mai bun jucător al turneului, căpitanul Giorgio Chiellini şi Federico Chiesa, iar Anglia, pe Harry Maguire, Luke Shaw şi Raheem Sterling.

Danemarca, surpriza plăcută a competiţiei, este reprezentată de Joakim Maehle şi Kasper Dolberg, iar Elveţia, ce a făcut şi ea o figură frumoasă, îl are pe Granit Xhaka.

În viziunea UEFA, echipa ideală este alcătuită din Gianluigi Donnarumma (Italia) – Giorgio Chiellini (Italia), Harry Maguire (Anglia) – Joakim Maehle (Danemarca), Luke Shaw (Anglia) – Paul Pogba (Franţa), Granit Xhaka (Elveţia) – Raheem Sterling (Anglia), Federico Chiesa (Italia) și Kasper Dolberg (Danemarca) – Cristiano Ronaldo (Portugalia).

Cristiano Ronaldo a fost declarat golgheterul EURO 2020, chiar dacă a înscris acelaşi număr de goluri ca şi cehul Patrick Schick (5), atacantul lusitan având însă şi un assist reuşit pe parcursul celor 360 de minute în care a fost pe teren.

Naţionala Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra.

Bucureștiul s-a numărat printre gazdele EURO 2020.