Confidenţialitate

EURO 2016: Confruntări între fanii englezi și polițiști și breșe de securitate în cantonamentul naționalei Angliei – VIDEO

Cu câteva ore rămase până la startul Campionatului European de Fotbal din Franța, în Hexagon au apărut deja primele ciocniri violente între suporteri și poliție.

În prim-plan au fost fanii englezi care, noaptea trecută, s-au luat la bătaie cu forțele de ordine și au devastat o terasă din Paris.

Pe de altă parte, Daily Mirror scrie și despre o breșă uriașă de securitate în cantonamentul naționalei Angliei: un reporter a reușit să intre nestingherit în autocarul fotbaliștilor și chiar să stea pe scaunul șoferului.

 

Cu mai puțin de 24 de ore înainte de debutul turneului final, aproximativ 250 de suporteri englezi, unii dintre ei sub influența băuturilor alcoolice, au intrat în conflict cu locuitorii.

Totul s-a întâmplat în apropierea unei terase din zona pariziană Vieux-Port.

În imaginile prezentate de Daily Mail se văd mai multe scaune aruncate în geamuri și bătăi în plină stradă.

La un moment dat, polițiștii  intervin cu gaze lacrimogene și sunt ajutați de câini special dresați.      Unii dintre suporterii englezi au scandat mesaje precum ”Stat Islamic, unde ești?” – cu trimitere la gruparea teroristă.

Naționala Angliei debutează sâmbătă la EURO 2016 împotriva Rusiei.

Pe de altă parte, un jurnalist englez a identificat o uriașă breşă de securitate în cantonamentul fotbaliștilor englezi.

El a reușit să urce în autocarul naţionalei şi chiar să se așeze pe scaunul şoferului.

Dacă Daily Mirror s-a putut strecura în autocar, cu siguranţă acelaşi lucru l-ar putea face şi teroriştii” – a concluzionat tabloidul britanic.