Ethan Hawke revine la Bucureşti la American Independent Film Festival

Prima ediţie a American Independent Film Festival București are loc între 15 și 21 septembrie.

Pornind de la tradiția marilor filme narative americane, American Independent Film Festival își propune să prezinte o selecție a celor mai recente producții independente made in USA, titluri apreciate de critică și prezentate în circuitul marilor festivaluri.

Actorul Ethan Hawke este invitatul special al Festivalului. El va sta de vorbă cu publicul Capitală, pe 21 septembrie, la finalul proiecției speciale a filmului Before the Devil Knows You’re Dead, în regia lui Sydney Lumet, în care joacă alături de Philip Seymour Hoffman. Filmul va încheia Festivalul.

În cadrul festivalului vor fi discuții cu invitaţi speciali și secțiunea Focus Ethan Hawke. În cadrul acestei secțiuni, cinefilii vor avea ocazia să vizioneze în premieră în România cele mai recente filme din portofoliul actorului – „Maudie” (regia Aisling Walsh), o poveste de dragoste disfuncțională bazată pe fapte reale, în care Hawke joacă alături de Sally Hawkins, și „Born to Be Blue” (regia Robert Budreau), o dramă biografică despre celebrul trompetist Chet Baker.

Site-ul We Got This Covered apreciază:Ethan Hawke face cel mai bun rol al său de până acum”. Secțiunea va fi completată de celebrele „Boyhood”, de Richard Linklater – Cel mai bun film la Globurile de Aur 2015 sau „Before Midnight”, în regia lui Richard Linklater, cu un scenariu scris de regizor împreună cu Ethan Hawke și July Delpy (Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat). 

Ethan Hawke a fost de 4 ori nominalizat la  Oscar, este un artist a cărui carieră multidisciplinară – actor, realizator, scenarist și scriitor – se întinde pe parcursul a peste 30 de ani. Cel mai recent proiect cinematografic al său este producția filmului „Blaze”, o dramă despre viața muzicianului Blaze Foley, la care semnează scenariul împreună cu Sybil Rosen, precum și regia. Pe marile ecrane internaționale, Ethan Hawke va putea fi văzut în „First Reformed”, thriller politic în regia lui Paul Schrader, alături de Amanda Seyfried. Filmul va avea premiera la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. În curând, va juca în „Stockholm”, regia Robert Budreau, alături de Noomi Rapace și Mark Strong și face parte și din distribuția comediei. 

Programul proiecțiilor și noutățile despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe site-ul filmedefestival.ro şi pe pagina de Facebook American Independent Film Festival.(@AmericanIFF)

Prețul unui bilet este 15 RON.  Cele mai bune filme Indie americane ale anului vor rula La Cinemateca Eforie şi la Cinema PRO.

Cronică de film: Boyhood, de Richard linklater (AUDIO)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS