Epidemia de Ebola din prezent, cea mai mare

Epidemia de Ebola, declarată la 1 august în provinciile Ituri şi Kivu de Nord din nord-estul Republicii Democratice Congo, este deja cea mai mare din istoria ţării.

Sunt înregistrate deja 319 cazuri. Acest focar a depăşit prima epidemie înregistrată în RD Congo în 1976 – cand au fost 318 de cazuri recenzate şi 224 de decese. Acum, până în prezent s-au înregistrat 319 cazuri şi 198 decese, a confirmat ministrul congolez al sănătăţii.

În total, 298 de cazuri de febră hemoragică au fost raportate în regiune, dintre care 263 confirmate şi 35 probabile, de la declararea izbucnirii celui de-al zecelea focarul de Ebola în Republica Democrată Congo, care afectează provinciile din est şi nord-est.

De la începutul vaccinării, la 8 august 2018, peste 26.000 de persoane au fost imunizate. La jumătatea lunii octombrie, autorităţile congoleze au declarat că se confruntă cu un „al doilea val” al epidemiei Ebola de o ”amploare” nedeterminată în Beni.

Virusul se transmite prin contact direct cu sângele sau cu fluidele corporale şi este cu atât mai virulent cu cât procesul este mai avansat, putând atinge o rată de mortalitate de 90%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS