Confidenţialitate

”Entre Dos Tierras”, rock spaniol la rang de artă | VIDEO

Héroes del Silencio este o trupa rock din Spania. Trupa, exceptională de altfel, a funcționat atât timp cât a existat chimie între solistul vocal Enrique Bunburry și chitaristul Juan Valdivia.

Acum, că au trecut 31 de ani de la magnifica ”Entre Dos Tierras”, la Rock Sessions s-au strans destule informații pentru a înțelege poezia complicată și labirinturile conceptuale ale lui Enrique Bunburry.

Cântecul începe cu versul: “te puedes vender”.

În multe privințe, aceasta este o afirmație de necontestat: oricine dorește să se vândă poate face acest lucru, de la orice nivel, de la cel sexual, așa cum și a fost tendința de interpretare a piesei, la cel ideologic.

Complexitatea interpretării apare, iată, de la început.

Tendința de interpretare într-o cheie sexuală a cuvintelor de început este dată și de clipul filmat sepia, în care asistăm la scene de violență între o femeie și un bărbat. Poate fi și o scenă de violență domestică, imaginile nu-s atât de sugestive încât să deducem exact natura relației dintre cei doi.

Este o luptă pe viață și pe moarte între femeie și bărbat, iar finalul clipului nu ne dă niciun indiciu în privința câștigătorului.