Confidenţialitate

„Enigma”, diamantul negru cu o vechime de un miliard de ani, a fost cumpărat cu 4,3 milioane de dolari, plătiți în criptomonede | VIDEO

Un diamant negru cu o vechime de aproximativ un miliard de ani, a fost vândut cu 4,3 milioane de dolari la o licitație, notează BBC.

Diamantul de 555,55 carate, denumit „Enigma”, cântărește aproape cât o banană și a fost vândut în urma unei licitații organizate de Sotheby.

Cumpărătorul se numește Richard Heart și este un antreprenor specializat în criptomonede.

Chiar dacă numele lui nu a fost dezvăluit inițial, acesta a postat un mesaj pe social media în care anunța că el este cel care a obținut diamantul.

A plătit contravaloarea acestuia în criptomonede și spune că va schimba numele pietrei în „diamantul HEX.com”.

Suma cu care a fost achiziționată piatra prețioasă nu este cea la care sperau vânzătorii. Se așteptau că primească aproape 6 milioane de dolari pentru aceasta, dar au primit „doar” 4,3 milioane.

Diamantul negru este o raritate pe planetă, iar unii cercetători cred că acesta ar fi ajuns pe Pământ într-un asteroid, întrucât conține osbornit, un mineral regăsit doar în meteoriți.

Este de fapt un tip de carbonat extrem de rar, iar astfel de pietre au fost descoperite doar în Brazilia și Republica Africană Centrală.

Cu toate că nu se cunoaște originea exactă a diamantului negru, cei care l-au studiat au ajuns la concluzia că are o vechime aproximativă de un miliard de ani.

Autor: Narcis Roșioru

Sursa foto: Captură foto / YouTube Sotheby’s

Citește și: Nominalizările la premiile Oscar 2022: ”The Power of the Dog”, difuzat de Netflix, are cele mai multe şanse | AUDIO