Emisiunea „Teleenciclopedia” va avea un generic nou şi va prezenta documentare în premieră

Emisiunea „Teleenciclopedia”, difuzată de TVR 1, va avea un generic nou.

De sâmbătă, de la ora 18.50, va prezenta documentare în premieră, cu grafică 3D, documentare abordând subiecte între care se numără secrete ale marilor pictori, caii din deşertul Namib şi Catedrala din Köln.

Odată cu ediţia 2.562, care va fi difuzată de TVR 1 sâmbătă, una dintre cele mai longevive emisiuni ale Televiziunii Române, „Teleenciclopedia”, va prezenta documentare de ultimă generaţie, cu grafică 3D şi filmări spectaculoase, producţii achiziţionate de la companii prestigioase precum ARTE, ORF şi AMPERSAND. Muzica este cea binecunoscută, iar fontul folosit este identic cu cel folosit pentru primul generic al emisiunii, informează Televiziunea Română.

Prima ediție e emisiunii a avut loc într-o sâmbătă, pe 22 mai 1965, la ora 20.00.

Emisiunea, care s-a bucurat de un real succes, îşi datorează apariţia directorului de atunci al Televiziunii Române, Octavian Paler.

Primii producători ai emisiunii au fost Dumitru Udrescu şi Adolf Oprescu, cel care a ales şi genericul sonor: „Momentul muzical pentru pian şi orchestră” compus de Nicolae Kirculescu, interpretat de Orchestra Radiodifuziunii Române, sub bagheta lui Iosif Conta şi avându-l ca solist pe Dan Grigore, încă student.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS