ELVEȚIA: Vinovat pentru un LIKE

Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost găsit vinovat de un tribunal elveţian pentru că a defăimat un activist şi a dat ”like” unor insulte pe Facebook la adresa acestuia, cazul fiind o premieră juridică, notează The Guardian.

Bărbatul l-a acuzat de rasism pe un activist pentru drepturile animalelor, Erwin Kessler, şi a dat ”like” unor comentarii defăimătoare la adresa acestuia, potrivit unui comunicat al tribunalului din Zurich.

Comentariile au fost făcute în 2015, în contextul unei discuţii aprinse pe unele grupuri de pe Facebook care apără drepturile animalelor şi în care se dezbătea dacă să li se permită animalelor să ia parte la festivaluri stradale, a scris cotidianul elveţian Tages Anzeiger.

Curtea a stabilit că nu contează faptul că afirmaţiile de pe Facebook nu sunt ale bărbatului acuzat, însă a apreciat că prin folosirea butonului ”like” şi-a însuşit calomniile.

Bărbatul condamnat luni este primul sancţionat pentru că a dat ”like” comentariilor altora.

Curtea a stabilit ca bărbatul să plătească o amendă de 4.000 de franci elveţieni (3.190 de lire sterline), însă decizia nu este definitivă. Acuzatul poate face apel.

Kessler a fost condamnat în urmă cu aproape 20 de ani pentru că a comparat ritual de tăiere a animalelor de către evrei cu practicile naziste.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS