Confidenţialitate

Elveţia renunță la neutralitatea tradițională și impune sancțiuni Rusiei | AUDIO

Elveţia anunță sancțiuni împotriva Rusiei. Mai exact, va îngheța conturile oligarhilor ruși implicați în invadarea Ucrainei. De altfel, câțiva dintre ei au început să critice acțiunile lui Putin.  

Prin această măsură, Elveția se îndepărtează de politica tradiţională de neutralitate. Guvernul de la Berna spune că, având în vedere intervenţia militară a Rusiei în desfăşurare în Ucraina, Consiliul Federaţiei  a luat decizia de a adopta pachetele de sancţiuni impuse de UE.

Elveţia a adoptat de asemenea sancţiuni financiare, cu efect imediat, împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, a premierului Mihail Mişustin şi a ministrului de Externe Serghei Lavrov.

Decizia Elveției este salutată de șeful diplomației europene, Josep Borrell.

„Sunt foarte fericit ca Elevetia ni s-a alăturat. În felul acesta, măsurile noastre vor fi mult mai eficiente. E o foarte buna veste ca Elvetia ni s-a alăturat în lupta împotriva corupției, a banilor negri și a oligarhilor care îl sprijină pe Putin”, a spus oficialul european.

Preşedintele Elveţiei declarase recent că era „foarte probabil” ca ţara sa să urmeze linia Uniunii Europene.

Acum, în plus, Elveția spune că va trimite ajutoare refugiaților ucraineni din Polonia.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Războiul din Ucraina, în a șasea zi: Bombardamentele au continuat în ciuda primelor negocieri pentru pace | LIVE UPDATE