Elton John se căsătoreşte

Elton John şi partenerul său de viaţă, David Furnish, care trăiesc într-o uniune civilă, urmează să se căsătorească.

Partenerul său de viaţă, David Furnish, este cel care a anunţat public planurile cuplului.

‘Ca un cuplu de profil înalt, considerăm că este datoria noastră să o facem, ca să ne asigurăm că toată lumea ştie că acest lucru este ceva la care mulţi homosexuali care trăiesc în această ţară n-au visat că se va întâmpla’, a spus David Furnish într-un interviu pentru o publicaţie gay.

Primele căsătorii între persoane de acelaşi sex au fost oficiate sâmbătă imediat după miezul nopţii în Ţara Galilor şi Anglia – steaguri în culorile curcubeului fluturând la Londra pe clădirile ministeriale -, după intrarea în vigoare a acestei ‘legi privind egalitatea’, foarte aşteptată, aceasta fiind ultima etapă dintr-o luptă lungă dusă de apărătorii drepturilor homosexualilor.

Primele căsătorii între gay şi lesbiene au fost oficiate imediat, în speranţa de a deveni primul cuplu care spune ‘da’, un moment calificat drept ‘important pentru ţară’ de premierul britanic David Cameron.

‘Pentru a explica lucrurile mai simplu, în Marea Britanie nu are importanţă dacă eşti heterosexual sau homosexual – statul îţi va recunoaşte relaţia în acelaşi fel’, a declarat Cameron.

Artistul britanic Elton John, una dintre cele mai proeminente celebrităţi gay din lume, locuieşte cu partenerul său de viaţă, David Furnish, într-o uniune civilă din 2005 şi au împreună doi copii.