Elton John are probleme în Rusia

Vladimir Putin a fost solicitat să anuleze concertul lui Elton John în Rusia.

Într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Putin, un comitet de părinţi din regiunea Ural afirmă: ‘Cântăreţul intenţionează să vină în sprijinul sodomiţilor locali şi să încalce actuala lege rusească, adoptată pentru a-i proteja pe copii’.

Criticii spun să legea care interzice ‘propaganda gay’ în rândul minorilor – care a generat un apel internaţional de boicotare a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014 găzduite de Rusia – este discriminatorie, împiedicându-i pe oameni să vorbească liber despre orientarea lor sexuală.

Această lege face parte din eforturile depuse de Putin de a-i cuceri pe alegătorii săi, după o serie de proteste la care au participat numeroşi votanţi din mediul urban şi cei care reprezintă clasa de mijloc, faţă de revenirea sa la Kremlin în luna mai.

Elton John, care a dezvăluit într-un interviu acordat la începutul acestei luni publicaţiei The Guardian că a făcut sex pe acoperişul unei clădiri din Moscova cu translatorul său din timpul turneului pe care l-a susţinut în 1979 în Uniunea Sovietică, spune că doreşte să cânte în Rusia pentru a sprijini comunitatea gay din această ţară.

‘În calitate de homosexual, nu pot să-i abandonez pe acei oameni, să-i las să se descurce singuri, fără să mă duc acolo şi să îi sprijin. Nu ştiu ce se va întâmpla, dar trebuie să mă duc acolo’, a spus Elton John, potrivit Mediafax.

Elton John va susţine un concert pe 6 decembrie la Moscova şi un alt show pe 7 decembrie în oraşul Kazan.