Elon Musk vrea să eficientizeze timpul americanilor cu noul său proiect

Ca alternativă la ambuteiajele ce paralizează traficul rutier din Los Angeles, Elon Musk a prezentat pe 17 mai, la Los Angeles, proiectul său de tuneluri pentru vehicule subterane de mare viteză.

Antreprenorul are intenția de a colabora cu administrația metroului din orașul californian. Elon Musk, doreşte în special să facă legătura între liniile de metrou existente în Los Angeles.

Musk a prezentat un videoclip care arată modul de utilizare a tunelurilor pe care intenţionează să le construiască sub Los Angeles: navete în care călătorii se îmbarcă la suprafaţă şi care coboară sub pământ cu ajutorul unui ascensor, urcând într-un tren de mare viteză. Acesta ar putea atinge viteza de 200 de kilometri pe oră.

În navetă s-ar putea urca 16 persoane, iar timpul parcurs cu naveta s-ar afla la jumtătatea distanței între metrou și mașina personală.

Biletul ar costa un dolar, iar noile navete ar permite călătorilor să ajungă din centru la Aeroportul Internaţional din Los Angeles în mai puţin de 10 minute.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS