Elizabeth Taylor, sărbătorită la Deşteptarea

O actriță din epoca de aur a filmului american, Elizabeth Taylor este celebră pentru porecla ‘Kitten’ și apelativul ‘Frumoasa cu ochii violet’ cu care era alintată de presă.

Elizabeth Taylor a jucat în Butterfield 8. Brusc, vara trecută și Cui îi e frică de Virginia Wolf.

Este prima actriță care a câștigat 1 milion de dolari pentru un rol, în 1963 pentru filmul Cleopatra. Partenerul eroinei noastre din film a fost Richard Burton, alături de care a și trăit în viața reală, bifând împreună două căsătorii.

Apropo de viață personală. La acest capitolul notăm un singur cuvânt: Tumultoasă. Elizabeth Taylor și-a încărcat palmaeresul cu 8 căsătorii și 7 soți.

În afară de căsătorii, eroina noastră a iubit bijuteriile. A dețiunut unele dintre cel mai mari și mai faimoase pietre prețioase din lume, inclusiv un Krupp Diamond de 33 de carate. Unul dintre soți a zis chiar că un diamant de 50 de mii de dolari o face ferictă…4 zile.

La final vă mai spunem că pe lângă bărbații și bijuteriile lui Elizabeth Taylor, au existat și trofee care au atestat talentul actoricesc: Două premii Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA pentru cea mai bună actriță.