Eliminarea tarifelor de roaming la finele anului, sub semnul intrebarii (AUDIO)

După ce Parlamentul European a adoptat o hotărâre în acest sens, dezbaterile s-au împotmolit în Consiliul European, care trebuie și el să-și dea girul. Însă, multe voci se opun eliminării complete a tarifelor de roaming și propun alte variante de lucru.

Cetăţenii Uniunii Europene mai au de așteptat până când vor fi eliminate tarifele de roaming în spațiul comunitar. Deși Parlamentul European a votat anul trecut, în aprilie, o hotărâre în acest sens, măsura ar putea fi amânată. Și aceasta pentru că, în cadrul Consiliului European, reprezentanţii celor 28 de state membre nu au reușit până acum să se pună de acord asupra acestui pachet legislativ, a declarat europarlamentului Adina Vălean, într-un interviu pentru Europa FM.

În cadrul discuțiilor din Consiliu, au fost propuse mai multe variante. Se vorbește inclusiv de o eliminare parțială a taxării convorbirilor în roaming. Propunerile sunt nerealiste, afirmă europarlamentarul Adina Vălean.

Adina Vălean este convinsă că tarifele de roaming nu vor fi eliminate la sfârșitul anului. Ceea ce înseamnă că europenii care vor călători în spațiul comunitar vor plăti aceleași tarife pentru convorbiri și internet ca în prezent.