Elena Gheorghe: ‘Să aveţi parte de încă 100 de ani’ (AUDIO)

Elena Gheorghe participa la Festivalul de la Mamaia chiar în anul în care Europa FM începea să emită.

Nicholas a fost cea mai mare realizare a artistei, după cum a mărturisit Elena Gheorghe în Europa Express. Ea i-a spus lui Ciprian Dinu, în direct la Europa FM, cum au arătat ultimii ani, trăiţi pe aceeaşi frecvenţă cu Europa FM.

În primii 14 ani de viaţă ai postului Europa FM, Elena Gheorghe s-a lansat într-o carieră internaţională şi a lansat, anul trecut, cea mai difuzată piesă din FM, ‘Ecou’.

Europa FM este de 14 ani pe aceeaşi frecvenţă cu tine

Viaţa se schimbă’ – acesta este anunţul care pregătea lansarea primului post de radio privat cu acoperire naţională. Pe 26 mai 2000, la ora 16:00, George Zafiu îşi deschidea microfonul şi rostea primele cuvinte pe frecvenţele postului de radio care avea să scrie istorie în presa românească.

Lansarea Europa FM a fost transmisă de postul public pe canalul 2. Din această cauză, George Zafiu a avut supriza să descopere schimbări în studio cu doar câteva zeci de minute înainte de emisie. Asta se întâmpla pentru că echipa TVR căuta cele mai bune unghiuri de filmare şi locurile potrivite pentru lumini, iar scenariul părea că se schimbă şi tot schimbă. Nu însă şi desfăşurătorul primei emisiuni de la Europa FM. Totul a fost pus la punct cu mult timp înainte, corespondenţii din ţară erau gata să dea primul salut live iar totul a decurs şnur, în ciuda emoţiilor.

‘Ascultaţi Europa FM. Este ora 16. Din acest moment suntem împreună! Viaţa s-a schimbat!’, a fost anunţul făcut de George Zafiu după care a urmat prima piesă difuzată de Europa FM – John Lennon – ‘Imagine’.