Electricianul lui Picasso a fost condamnat, alaturi de sotia lui, la 2 ani de inchisoare cu suspendare

Timp de 40 de ani, electricianul lui Pablo Picasso alături de soția sa, au ascuns în garajul lor din sudul Franței, peste 200 de tablouri, schițe și desene ale lui Pablo Picasso.

Pierre Le Guennec, acum în vârstă de 71 de ani, a lucrat ca electrician pentru Pablo Picasso în ultimii 3 ani de viață ai artistului. A instalat mai multe sisteme de alarmă în numeroase reședințe ale pictorului, inclusiv în vila din Cannes, unde erau depozitate caiete cu desene și schițe ale lui Picasso.

Din 2010, electricianul l-a tot sunat pe fiul artistului spaniol și i-a vorbit despre operele de artă pe care Picasso i le-ar fi făcut cadou, lui și soției lui. Dar la scurt timp, moștenitorii pictorului și experții l-au dat în judecată pentru furt și ascunderea unor opere de artă. E vorba de tablouri, carnete de schițe și desene extrem de valoroase.

Printre acestea se numără și 9 colaje cubiste, a căror valoare a fost estimată la 40 de milioane de euro, dar și portrete ale primei soții a lui Picasso. Toate îi revin acum lui Claude Ruiz-Picasso, fiul pictorului și cel care i-a reprezentat la proces pe cei 6 moştenitori ai celebrului artist spaniol.