Egiptul anunta ca a atacat, in Libia, tabere ale Statului Islamic (AUDIO)

Măsura ar fi fost luată după ce Statul Islamic a publicat o nouă înregistrare, în care sunt decapitați în masă 21 de bărbați, creștini egipteni.

Atacul lansat de egipteni a vizat tabere ale grupării teroriste Statul Islamic, dar și centre de instruire și zone de depozitare a armelor în Libia. Potrivit unui comunicat citat de televiziunea de stat din Egipt, bombardamentele şi-au atins ţintele cu precizie.

‘Egiptul îşi rezervă dreptul de a se răzbuna cu metode adecvate pentru aceşti asasini şi criminali, lipsiţi de cea mai mică urmă de umanitate’, a spus președintele egiptean, într-un discurs televizat. Abdel Fattah el-Sisi a catalogat decapitarea celor 21 de creștini egipteni drept ‘un act josnic de terorism’ și a anunțat că egiptenii vor avea interdicție de călătorie în Libia.

De altfel, cei 21 de bărbați decapitați de gruparea teroristă ar fi fost răpiți în decembrie și ianuarie, pe când se aflau într-un oraș din Libia. În înregistrare, ei apar îmbrăcați în salopete portocalii. Sunt conduși pe o plajă de persoane mascate, sunt puși apoi să îngenuncheze, iar un militant transmite un mesaj în faţa camerei de filmat, după care toți bărbaţii sunt decapitaţi simultan.

Această nouă decapitare provoacă îngrijorare în rândul comunității internaționale, care se teme de extinderea acțiunilor teroriste ale grupării Stat Islamic dincolo de Siria și Irak.