Egipt: Fortele de ordine au intrat intr-o moschee din Cairo

Sustinatorii presedintelui Mohamed Morsi s-au refugiat acolo peste noapte

Soldații egipteni nu au recurs la forță. Ei încearcă să-i convingă pe protestatari susținuți de Frăția Musulmană să părăsească moscheea, cu promisiunea că nu vor păți nimic.

Mai mulți protestatari au părăsit moscheea în această dimineață, după ce soldații egipteni au intrat înăuntru fără a recurge la violență. Totuși, martorii spun că sute de susținători ai Frăției Musulmane refuză să iasă de teamă că forțele de ordine îi vor ataca.

O manifestantă din interiorul moscheii a declarat pentru Agenția France Press prin telefon că protestatarii au cerut să nu fie arestaţi sau atacaţi. Această intervenție vine după o nouă zi de violențe în Egipt. Ieri, peste 80 de persoane au murit, iar 1.000 au fost arestate în urma confruntărilor sângeroase dintre poliție și manifestanți.

Frăția Musulmană, care cere reinstalarea lui Mohamed Morsi în funcția de președinte, intenţionează să continue manifestaţiile faţă de un asalt al forţelor de ordine lansat miercuri împotriva a două tabere la Cairo. 600 de egipteni și-au pierdut viața atunci.