Confidenţialitate

Eforturi pentru salvarea Băilor Herculane | GALERIE FOTO

Asociația Tinerilor din Băile Herculane, alături de mai mulți tineri arhitecți din Timișoara, a elaborat un plan pentru a salva Băile Neptun din stațiunea Băile Herculane.

Construcția – cândva printre cele mai frumoase și moderne băi termale ale Europei – se află în paragină, într-o avansată stare de distrugere.

Planul organizatorilor cuprinde mai multe etape: în prima fază, monumentul istoric a fost luminat artistic.

La finele anului 2019, din donatii, s-au strâns peste 60.000 de euro. Cu acești bani au început lucrările de punere în sigutanță a clădirilor: reparații la acoperiș și ferestre ca apa să nu mai intre în pereți.

Acum, la Băile Herculane continuă lucrările de punere în siguranță a clădirii Băilor Neptun, aflată în stare avansată de degradare, relatează Vali Popovici, corespondent Europa FM.

Aici s-a desfășurat, timp de o săptămână, Școala de vară – Baia De Arhitectură, organizată în cadrul Herculane Project.

La fel ca majoritatea clădirilor istorice din Herculane, Băile Neptun au ajuns o ruină, iar punerea în siguranță a imobilului a devenit urgentă după prăbușirea parțială a acoperișului, în 2019.

Lucrările sunt executate de arhitecți voluntari, în proiectul Herculane Project, în cadrul căruia a fost organizată Școala de vară-Baia De Arhitectură

Scopul final al proiectului este restaurarea și reactivarea clădirii Băilor Neptun.