Confidenţialitate

Eforie Colorat, de sâmbătă la Cinemascop

Grădina de vară Cinemascop din Eforie Sud va găzdui, de sâmbătă, proiectul “Eforie Colorat”. Spaţiul a fost redeschis în 2018, cu ocazia festivalului Cinemascop, iar anul acesta, Asociaţia Forumul Artelor Vizuale a extins programul pe toată perioada verii.

Inițiat de Centrul Ceh, proiectul de faţă a evoluat în ultimii trei ani de la un festival de o săptămână, la unul cât o vară întreagă.

Anul acesta, “Eforie Colorat” propune un program mai lung şi mai complex: un colţ VR, o bibliotecă pop-up, tururi ghidate despre istoria şi arhitectura oraşului.

Sâmbătă, publicul va putea viziona filmul românesc “Filantropica” (r. Nae Caranfil, 2002), de la ora 21.30, iar înainte, de la ora 19.30, se va auzi muzica electronică a lui Bubblegun.

Vor fi organizate şi trei expoziţii.

Pe pereţii grădinii vor fi prezentate două expoziţii despre femei remarcabile care au schimbat lumea, una din partea Institutului Polonez, iar cealaltă realizată de Centrul Ceh Bucureşti.

Organizatorii promit că arta contemporană nu va lipsi, deoarece pe toată perioada verii, white cube-ul de la ETAJ on wheels este plasat în incinta grădinii şi prezintă artişti români, iar expoziţia „Bună ziua, cred ca nu m-aţi înţeles” a artistei Raluca Ilaria Demetrescu va fi deschisă la momentul galei.

La colţul VR special amenajat de Loop Virtual Reality Solutions, publicul va experimenta teatrul într-o formă nouă şi neaşteptată; asta înainte sau după ce răsfoiesc o carte din biblioteca pop-up de la Educab şi Educab România.

Participarea la gală este gratuită. Evenimentul se va desfăşura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii şi contaminării cu Covid-19, iar capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri.