Efectele frigului asupra pielii accentuează semnele îmbătrânirii

Cu cât petrecem mai mult timp în spații închise, cu atât ne expunem efectelor sistemelor de încălzire, iar expunerea pielii la aerul cald și uscat alterează sănătatea acesteia. Umidificatoarele sunt soluția acestei probleme.

Deoarece suntem în mijlocul iernii și ne confruntăm cu gerul, cu mai puțină lumină și cu multe episoade de răceala, corpul nostru suferă și semnele îmbătrânirii se accentuează. Și felul în care reacționăm la acest anotimp contează foarte mult, de aceea este necesar să acordăm atenție unor obiceiuri și să le evităm pe altele.

Vă treziți cu gura și buzele uscate? Cu cât petrecem mai mult timp în spații închise, cu atât ne expunem efectelor sistemelor de încălzire, iar expunerea pielii la aerul cald și uscat alterează sănătatea acesteia. Umidificatoarele sunt soluția acestei probleme.

Bronzul dobândit în lunile de vară a dispărut aproape complet. Dar asta nu înseamnă că trebuie să apelăm la bronzarea artificială. Razele ultraviolete folosite în acest proces afectează colagenul și elastina din piele, conducând la îmbătrânirea prematură a acesteia, apariția ridurilor, punctelor negre și schimbarea texturii.

Tot iarna, ne îngrăşăm mai ușor în urma mesele copioase de sărbători și a deserturilor variate, iar hainele groase ne ajută să ascundem kilogramele în plus. Dar câștigul în greutate nu este singura consecință. Nivelul zahărului în sânge crește și există studii care au demonstrat că astfel e favorizată inflamația și producerea unor compuşi care degradează proteinele din piele. Consumul de alcool excesiv din perioadele friguroase conduce la deshidratare și la pierderea vitaminei A de la nivelul pielii.

Preferăm dușurile fierbinţi iarna, dar nu petreceţi mai mult timp decât este necesar sub apa fierbinte, deoarece dăunează, de asemenea, pielii.

Nu uitaţi de activităţile sportive și exercițiile fizice. Acestea sunt la fel de importante iarna, precum vara.