Ed Sheeran a fost dat în judecată pentru 20 de milioane de dolari

Ed Sheeran a fost dat în judecată pentru 20 de milioane de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de plagiat de doi artişti, care au spus că una dintre piesele din repertoriul cântăreţului britanic, intitulată ”Photograph”, a fost copiată după o compoziţie a lor, potrivit voici.fr.

Ed Sheeran, în vârstă de 25 de ani, a lansat numeroase cântece de succes, precum ”Lego House”, ”The A Team”, ”Sing”, ”Give Me Love”, a compus single-uri pentru mai mulţi artişti: Taylor Swift şi One Direction, iar piesa lui intitulată ”Thinking Out Loud” s-a clasat de curând pe primul loc în topul preferinţelor exprimate de mii de tineri căsătoriţi din lumea întreagă.

Tânărul artist britanic a fost acuzat de plagiat de doi autori-compozitori care au spus că single-ul ”Photograph”, lansat în 2015, al cărui videoclip a generat peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube, reprezintă ”o copie palidă” a cântecului lor ”Amazing”, compus în 2009 şi interpretat de câştigătorul ediţiei britanice a emisiunii ”X Factor” din 2010, Matt Cardle.

Johnny McDaid, membru al trupei Snow Patrol, care a compus cântecul ”Photograph” în colaborare cu Ed Sheeran, a fost şi el dat în judecată.

Potrivit acuzatorilor, cele două cântece ar avea 39 de note în comun, acelaşi ritm şi aceeaşi măsură muzicală. Din acest motiv, Martin Harrington şi Tom Leonard au cerut daune de 20 de milioane de dolari.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS