Confidenţialitate

Eco-Rating pentru smartphone, din 1 iunie

Luna iunie începe nu doar cu Ziua Copilului ci și cu o zi care marchează un nou standard pentru telefonia mobilă: clasificarea Eco-Rating care va fi aplicată la nivel european pentru a oferi utilizatorilor posibilitatea de a identifica și compara gradul de sustenabilitate al smartphone-urilor disponibile pe piață, dar și pentru a crește nivelul de conștientizare asupra importanței protejării mediului și a sustenabilității.

 Inițiativa Eco Rating a fost lansată de către cinci dintre operatorii de top din Europa, respectiv: Deutsche Telekom, Orange, Telefónica, Telia Company și Vodafone, având la bază ”dorința de a prezenta utilizatorilor informații reale despre impactul producției, folosirii, transportului și aruncarii smartphone-urilor”, după cum a fost prezentată public ideea Eco-Rating.

 Practic, fiecare smartphone primește un calificativ Eco Rating care se încadrează între 0 și 100, reprezentând nivelul de sustenabilitate al device-ului pe întreaga durată de viață. Clasificarea Eco Rating pentru smartphone-uri ține cont de 5 aspecte: Durabilitate, Reparabilitate, Reciclabilitate, Eficiența energetică, Utilizarea eficientă a resurselor.