Confidenţialitate

Echipa națională de fotbal a României debutează, azi, la Euro împotriva Ucrainei. Selecționerul Edi Iordănescu: ”Avem atuurile noastre care pot compensa diferența de experiență”

România debutează la Campionatul European de Fotbal din Germania împotriva Ucrainei, de la ora 16.00, pe Allianz Arena din Munchen.

În orașul german sunt câteva zeci de mii de fani români, iar ieri într-o piață oamenii au cântat ”Deșteapta-te romane”.

Selecționerul Edi Iordănescu care a împlinit ieri 46 de ani a transmis un mesaj suporterilor români.

”Suporterilor români le promit, și spun cu toată sinceritatea, și cu toată convingerea că acest grup va da totul. Indiferent de momentele prin care trecem, e un turneu final, echipa va da totul.  Suntem pregătiți să ne batem pentru fiecare metru de teren și suntem, în același timp, foarte conștienți că vom avea o poziție extrem de serioasă, e o echipă care are respectul nostru total, dar atunci când începe jocul, noi avem calea noastră”, a spus Edi Iordănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Edi Iordănescu avertizează însă că adversarii de astăzi sunt favoriți.

“Cu siguranță că există un soi de avantaje. În primul rând, experiența. Ucraina este la al partulea turneu european consecutiv, Ucraina la ultimul turneu european a fost sfert-finalistă și asta înseamnă încredere. Sunt 14, 15, 16 jucători care deja au experiența unui turneu final și sunt jucători care la nivel de cluburi joacă constant și joacă la nivel foarte bun. Sunt jucători care sunt obișnuiți cu miza, cu presiunea, pentru că la cluburile unde sunt, dacă nu se bat pentru trofee an de an, au experiență internațională și la nivel de cluburi, și asta, bineînțeles că oferă un avantaj emoțional Ucrainei, mai mult echilibru, mai multă încredere. Dar, la rândul nostru, am încercat din punct de vedere emoțional, mental să ne pregătim cât mai bine pentru acest moment și avem atuurile noastre și avem cu siguranță valorile noastre care pot compensa diferența de experiență”, a precizat selecționerul României.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De cealaltă parte, selecționerul Ucrainei îl consideră pe căpitanul Nicolae Stanciu cel mai periculos dintre români,dar și-a avertizat jucătorii că în lotul lui Edi Iordănescu sunt mulți tineri foarte buni, care pot decide un meci, așa cum s-a întâmplat în preliminarii.

România – Ucraina se joacă de la 4 după amiaza, iar celalalt meci din grupă, Belgia – Slovacia începe la 19..00

Anglia a îmvins aseara la limita Serbia, 1-0. Tot ieri Olanda a învins Polonia cu 2-1. Celalalt meci din grupa va fi diseară, Franța – Austria.