Durerea, un semnal de alarmă care nu trebuie ignorat

Nu ignorați semnele și simptomele care vă pot salva viaţa!

Organismul uman are numeroase metode de a trage semnale de alarmă atunci când apare o problemă, iar durerea este una dintre ele.

Care sunt tipurile de durere ce trebuie să ne îngrijoreze imediat?
Dacă simțiți că durerea de cap este cea mai mare durere pe care ați avut-o vreodată, duceți-vă la medic. Dacă spuneți că poate fi doar o sinuzită, gândiți-vă că o intensitate atât de crescută a durerii poate fi semnul spargerii unui vas de sânge la nivelul creierului. Acest eveniment este întâlnit în cazul persoanelor aparent sănătoase, dar care au un anevrism, o dilatare a unui vas de sânge la nivel cerebral care cedează și conduce la hemoragie.

Durerea în piept poate fi semnul unei pneumonii, dar și al unui infarct miocardic. Este util să știm că problemele cardiace apar mai întâi ca o senzație de disconfort în piept, de presiune, care se poate transmite la nivelul gâtului, umerilor sau brațelor. Nu așteptați să apară durerea. O intervenție promptă în cazul unui infarct miocardic are rezultate excelente. Atenție, după menopauză, riscul pentru boli cardiace al femeilor crește considerabil.

Durerile abdominale severe pot traduce afecțiuni ale apendicelui, vezicii biliare, pancreasului, stomacului sau blocaje intestinale. Nu așteptați să apară complicații, precum perforația, care pot fi fatale.

O afecțiune nu foarte cunoscută este tromboza venoasă profundă, ce semnifică apariția unui cheag de sânge la nivelul venelor gambei. Acesta se poate rupe și ajunge la nivelul plămânilor, iar rezultatul este trombembolismul pulmonar, extrem de grav. Factorii de risc sunt obezitatea, imobilizarea la pat din cauza unei boli sau pe scaun în călătoriile lungi, cancerul, sarcina și vârsta înaintată. Umflarea gambei și durerile la acest nivel trebuie să vă conducă imediat la doctor.
Nu ignorați semnele și simptomele care vă pot salva viața.