Confidenţialitate

După Coreea de Nord, Vladimir Putin vizitează Vietnam

Vladimir Putin continuă turneul în Asia, în căutare de sprijin în contextul războiului declanșat în Ucraina. 

După Coreea de Nord, liderul de la Kremlin vizitează Vietnam.

Este a cincea vizită a lui Putin în calitate de preşedinte în această țară.

Președintele rus, Vladimir Putin, a sosit în capitala vietnameză Hanoi la scurt timp după o întâlnire rară în Coreea de Nord cu omologul său în care cei doi au convenit asupra unui nou parteneriat strategic, motivat de nevoia Moscovei de arme pentru războiul din Ucraina, după cum notează CNN.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Rusiei a aterizat pe aeroportul din Hanoi unde a fost întâmpinat pe covorul roșu de vicepremierul vietnamez.

Liderul de la Kremlin are programate întâlniri cu înalți demnitari vietnamezi – cu președintele, premierul și liderul Partidului Comunist.

Putin ar urma să participe și la ceremonii de depunere de coroane. Se așteaptă ca președintele Rusiei să anunțe acorduri în sectoare precum comerțul, investițiile, tehnologia și educația, au declarat doi oficiali pentru Reuters în această săptămână.

Vietnam este a treia țară care Putin o vizitează, după China și Coreea de Nord, de când a fost învestit pentru un al cincilea mandat în luna mai.

Ieri, la Phanian, Vladimir Putin și Kim Jong-Un au semnat un acord de apărare reciprocă între Rusia și Coreea de Nord. Liderul nord-coreean și-a anunțat sprijinul deplin pentru războiul Rusiei din Ucraina.

Sursa foto: Shutterstock