Confidenţialitate

După ce a invadat Ucraina, Rusia se consideră discriminată pentru excluderea de la Cupa Mondială | AUDIO

Federația rusă de fotbal transmite că nu este de acord cu decizia FIFA și UEFA. De altfel, în tot mai multe sporturi apar interdicții pentru competitorii ruși.

Potrivit Federației ruse de fotbal, organizația își rezervă dreptul de a contesta decizia FIFA și UEFA, care au anunțat luni printr-un comunicat comun că Rusia a fost exclusă de la Cupa Mondială din Qatar.

Competiția e programată în noiembrie și decembrie. Nici selecționata feminină de fotbal nu va putea participa la Campionatul European din Anglia, iar Spartak Moscova, ultimul club din Rusia angajat în cupele europene în acest sezon, a fost exclus din Europa League.

Rușii se consideră discriminați și spun că măsura afectează un număr mare de sportivi, antrenori și milioane de suporteri ruși și străini.

Între timp, Rusia, dar și Belarus au fost suspendate din rugbyul internaţional, inclusiv la nivel de cluburi.

Și cluburile de baschet masculin din Euroligă și Eurocupă au fost suspendate. La fel s-a întâmplat și cu patinatorii din Rusia și Belarus.

Iar Campionatul Mondial de volei masculin, programat în august – septembrie în Rusia, va fi mutat într-o altă ţară, a anunţat Federaţia internaţională.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Citește și: Războiul din Ucraina, în a șasea zi. Zelenski: „Cu noi, UE va fi mai puternică. Ne vom dovedi puterea”. 75% din armata rusă, în țara vecină | LIVE UPDATE