Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: jucătoarea de tenis din Craiova, Loredana Roșca

Tanara sportiva remarcata astazi este o jucatoare de tenis, Ioana Loredana Rosca, invingatoare in proba de dublu a turneului spaniol de la Vinaros in Spania.

Craioveanca in varsta de 20 de ani a jucat alaturi de ucraineanca Oleksandra Korasvili iar in ultimul act al competitiei ITF au invins cu 6-4, 7-6 cuplul format din venezueleanca Andrea Gamiz si ecuadorianca Charlotte Roemer.

Ioana Loredana Rosca este principala favorita in proba de simplu si a ajuns deja in semifinale la Vinaros, dupa ce a eliminat o reprezentanta a gazdelor, Cristina Bucsa. Va juca acum pentru un loc in finala contra uneia dintre invinsele ei de la dublu: Andrea Gamiz.

Ioana Loredana Rosca este clasata pe locul al 468-lea WTA, iar acum 2 ani a castigat turneul de dublu al junioarelor la Roland Garros, alaturi de o alta romanca – Ioan Ducu. Deasemenea, in 2013 a triumfat tot la dublu la Bucuresti, impreuna cu Irina Marina Bara. De atunci si-a trecut in palmares alte 9 trofee de dublu in turnee de 10.000 de dolari, ultimul anul acesta in septembrie, in Portugalia, la Ponta Delgada.

Foto: Federația Română de Tenis

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS