Confidenţialitate

Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi – fotbalistul Marco Dulca

Tânărul sportiv al zilei este un fotbalist care încearcă să își facă loc în lotul unei echipe din fotbalul englez.

Marco Dulca are 17 ani și este fiul selecționerului naționalei de tineret a României – fostul internațional Cristi Dulca, care a evoluat la Rapid.

El s-a lansat la juniorii Universității Cluj, evoluează ca mijlocaș și anul trecut a semnat un contract cu Swansea, după ce scouterii britanicilor din Premier League l-au remarcat într-un cantonament în Olanda.

După ce va împlini 18 ani, Marco Dulca va putea parafa și un contract de fotbalist profesionist – deci va putea face mult mai ușor pasul către lotul de seniori al echipei sale. S-a remarcat deja în echipa cu care cei de la Swansea au câștigat anul acesta Cupa Țării Galilor pentru juniori sub 19 ani.

Născut în anul în care tatal lui a evoluat pentru România la Cupa Mondială din Franța, în 1998, Mario Dulca vrea la rândul său să joace în viitor la echipa națională, deși ar putea primi propuneri și de la reprezentativa galeză sau cea a Angliei.

Amintim, în fotbalul britanic se mai află încă 2 tineri fotbaliști români: Vlad Dragomir la Arsenal, despre care am vorbit deja și Nicușor Cârnaţ la Wolverhampton – despre care vor discuta în perioada următoare.

Foto: Facebook, împreună cu tatăl său