Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: campionul la badminton , Collins Filimon, din Timișoara

După ce a câștigat aproape tot ce se putea la juniori tânărul campion la badminton din Timișoara, Collins Filimon, a devenit pentru a 2-a oară la rând și campion al României la seniori.

Competiția națională a avut loc la el acasă – în sala de sport a Universității de Vest și a adunat 96 de sportivi de la 18 cluburi din toată țara.

Collins Filimon l-a depășit în finală pe mult mai experimentatul Robert Ciobotaru, de la ȘtiinȚa Bacău. La feminin, campioana națională este tot o bănățeancă: Sonia Olariu de la CSM Timișoara care a învins-o în ultimul act pe sora ei mai mică, Andra Olariu.

Ele au făcut pereche și la dublu, unde nu au putut câștiga însă în fața cuplului format din Alexandra Milon, de la CS Știința Bacău și Florentina Constantinescu, de la Sportul Studentesc.

La fel, Collins Filimon și Mircea Vasiu au cedat la dublu contra perechii băcăuane Robert Ciobotaru / Daniel Cojocaru.

La junioare sub 15 ani s-a impus Carina Bălașa de la CSS Onești și la sub 9 ani medalia de aur a luat-o Cristina Sârbu de la CSM Timișoara.

La băieți sub 15 ani campionul României la Badminton este un sportiv de la PNC București – Mihnea Crăciun, iar sub 9 ani titlul i-a revenit lui David Sinculeț de la Interfact Bacau.