Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: Andreea Văcaru

Tânărul sportiv al zilei este Andreea Văcaru, care la 12 ani este considerată una dintre cele mai mari speranțe ale natației românești.

Sportiva legitimată la Clubul Contratimp din Câmpina a câștigat deja mai multe titluri naționale la 50 de metri fluture, probă în care în doar cinci luni și-a îmbunătățit timpul cu 73 de sutimi.

Andreea Văcaru speră să obțină un titlu olimpic și să îi calce astfel pe urme Cameliei Potec, care a inclus-o de altfel într-un program de selectare a viitorilor campioni.

În cadrul acestui program,  susținut de Camelia Potec, actualul președinte al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, sunt aleși 24 de copii între 9 și 11 ani, care beneficiază, timp de un an, de două tabere de pregătire, precum și de echipament şi de susţinere financiară.

Antrenorul care a descoperit-o este Octavian Postolache.

Într-un timp  scurt,  micuța înotătoare a reușit, anul trecut, să câștige două titluri naționale la copii.

A fost mai întâi prima din țară la Campionatul Național de copii 10-11 ani, disputat în iulie, la Arad, în cadrul probei de 50 m fluture, iar, apoi, a recidivat la aceeași probă în decembrie, la Bacău, la Campionatele Naționale de Poliatlon.

Foto: Clubul Contratimp

Articole Similare