Confidenţialitate

Drum cu Prioritate pentru tinerii sportivi: Alexandru Pașcanu, legitimat la Leicester City

Tânărul sportiv al zilei este fotbalistul Alexandru Pașcanu, care aseară a marcat un gol pentru englezii de la Leicester City, în victoria cu 3-2 contra danezilor de la Copenhaga din UEFA Youth League, competiție continentală a jucătorilor sub 19 ani.

Internaționalul român are 18 ani și a înscris golul de 1-1, înaintea pauzei, cu un voleu spectaculos din afara careului.

El a rămas pe teren până la final și a fost laudat de staff-ul tehnic. Alex Pașcanu este fundaș, a ajuns în Anglia la vârsta de 4 ani – în 2003, iar din 2007 este legitimat la academia de fotbal a actualei campioane din Premier League – Leicester City.

Alexandru Pașcanu, originar din Bacău, a fost remarcat în urma acțiunii de selecție a Departamentului de Scouting al FRF de la Tremblay-en-France, din noiembrie 2015 și este un adevărat talisman pentru naționala Under 18: cu el în echipă, România a câștigat toate partidele disputate.

Polivalența în defensivă l-a ajutat pe Alex să joace aproape meci de meci în acest sezon din Premier League Under 18. Mai ales ca fundaș central, dar uneori și ca fundaș dreapta sau fundaș stânga. A debutat și la echipa Under 21 a lui Leicester. Ba chiar s-a antrenat cot la cot cu seniorii, cei care au devenit campioni în Premier League, oferind astfel una din marile surprize ale fotbalului european.

Foto: frf.ro