Drepturile de televizare din Premiere League s-au vandut cu 5 miliarde de euro

Primul esalon fotbalistic din Anglia va primi 1,2 miliarde de euro doar pentru transmisiile din China si SUA

Fotbalul englez a stabilit un nou record in privinta drepturilor de televizare – a adunat peste 5 miliarde de euro de pe tot globul.

In luna iunie, doua companii au cumparat 3 sezoane din Premiere League cu 3 miliarde 600.000 de milioane de euro. Pentru acesti bani, vor transmite 154 de meciuri incepand de anul viitor.

Cluburile engleze vor incasa insa in total peste 5 miliarde, fiindca numai in China si Statele Unite au vandut drepturile TV cu alte 1,2 miliarde de euro, anunta organizatorii.

45 de milioane de euro a primit ultima clasată în Premier League în sezonul precedent; suma va creşte la 80 de milioane din 2013. 21 de televiziuni din China vor transmite in direct meciuri din Anglia, iar 80 de milioane de abonati americani vor putea viziona si ei competitia.

In fine, trebuie mentionat ca Premier League este cel mai urmarit campionat de fotbal din lume avand telespectatori in 212 tari.

Sa mai spunem ca, prin comparatie, Liga 1 a vandut ultima oara drepturile TV pe 3 ani cu circa 100 de milioane de euro, adica de vreo 50 de ori mai putin ca in Anglia.