Drama trupei Up to Eleven din club Colectiv

O altă trupă de rock underground, Up to Eleven, a avut de suferit în timpul incediului din club Colectiv,  de vineri, 30 octombrie. Cei patru componenți ai trupei, Mircea Petrescu – voce și chitară, Laurențiu Vârlan – chitară, Liviu Popescu – chitară bass și Bogdan Moleșag – tobe, erau împreună în clubul Colectiv pentru a susține lansarea albumului ”Mantras of War” al celor de la Goodbye to Gravity.

Chitaristul Laurențiu Vârlan a decedat în urma incendiului, Liviu Popescu și Bogdan Moleșag sunt internați în stare gravă în spitalele din București, singurul care a scăpat nevătămat fiind solistul Mircea Petrescu.

Up to Eleven s-a lansat în anul 2005, sub numele, parcă prevestitor, SpitFire. Laurențiu Vârlan (Leo) și Liviu Popescu au fost cei care au pus bazele formației. Curând li s-au alăturat toboșarul Bogdan Moleșag (Bobo) și solistul Alex Constantinescu (Lax).

În această formulă, formația a reușit performanța de a câștiga locul 1 la competiția Maximum Rock Suport pentru Underground în anul 2009. În 2010 și-au schimbat numele în Up to Eleven.

Au cântat pe scenă alături de nume mari ai muzicii românești: Luna Amară, Omul cu Șobolani, Alternosfera, Byron, Trooper, Iris etc. În vara anului 2011 băieții concertează în cadrul festivalului Stufstock din Vama Veche.

Actualul solist, Mircea Petrescu, s-a alăturat trupei în anul 2012, după plecarea lui Alex Constantinescu.

Ca printr-o ironie a sorții, pe 17 aprilie 2014, Up to Eleven lansa primul album, ”Ce simți”, sub egida  Universal Music România, chiar în club Colectiv.

L-au avut invitat special pe Adrian Despot de la Vița de Vie, prezent, de asemenea, și pentru lansarea albumului ”Mantras of War” al trupei Goodbye to Gravity.

Up to Eleven este cunoscută și pentru proiectul Up to Nirvana, care înseamnă susținerea mai multor concerte atât în București, cât și în țară, formate exclusiv din cover-uri Nirvana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS