Confidenţialitate

Dr. Fauci, despre gestionarea pandemiei în SUA: Mergem în direcția greșită

Statele Unite ale Americii se îndreaptă în direcția greșită în ce privește gestionarea pandemiei de Covid, consideră principalul expert în boli infecţioase de dincolo de Atlantic, doctorul Anthony Fauci.

Numărul îmbolnăvirilor continuă să crească, în special în rândul americanilor nevaccinați.

„Creșterea infecțiilor se constată printre cei nevaccinați. Și din moment ce avem 50% din țară nevaccinată cu schema completă, avem o problemă”, a spus Fauci, întrebat despre cel mai pesimist scenariu conform căruia în octombrie vor fi 4.000 decese zilnice.

Fauci a adăugat că majoritatea acestor decese ar putea veni din rândul celor nevaccinați: „Am mai spus că este, într-adevăr, o pandemie în rândul celor nevaccinați”.

Avertismentul de la Fauci vine în timp ce varianta periculoasă Delta a Covid străbate SUA. Oficialii din sănătăte i-au avertizat pe americani să rămână vigilenți în prevenirea răspândirii bolii.

Fiecare stat din SUA a raportat mai multe cazuri Covid în săptămâna care se încheia vineri față de săptămâna anterioară, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Justin Lessler, un epidemiolog de la Universitatea din Carolina de Nord, consideră că scenariul cel mai pesimist pentru SUA arată aproximativ 240.0000 de persoane infectate în octombrie 4.000 de decese zilnice, ceea ce s-ar apropia de datele din iarna trecută.