Dr. Andrei Laslău: Top 5 alimente dăunătoare – Despre mezeluri

După ce ‘O dimineaţă de milioane’ v-a prezentat primele două alimente din topă, sâmbătă a sosit momentul să descoperim ‘inamicul’ de la micul dejun.

Primele două produse din ‘Top 5 alimente dăunătoare’ au fost margarina și băuturile carbogazoase. Sâmbătă, după ora 8, Ana-Maria Tatu va discuta cu Dr. Andrei Laslău despre cel de-al treilea produs din listă: mezelurile, pe care mulți români le consumă zilnic.

Potrivit unor studii publicate recent, peste zece porţii de mezeluri pe lună cresc cu 78% riscul apariţiei unei forme de boală pulmonară obstructivă cronică. În compoziţia acestora intră nitrati şi nitriţi de sodiu şi potasiu (de la E 249, la E 252), fosfati (de la E 339 la E 343) şi polifosfaţi (de la E 450 la E 452) de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, care dăunează organismului. De ce Dr. Andrei Laslău încadrează această categorie de alimente în Top 5 aflaţi sâmbătă, la Europa FM.