Doza de Optimism: În Spania, oameni ieșiți pe balcoane au participat la o clasă de fitness

În întreaga lume, oamenii găsesc metode inedite de a face față izolării la domiciliu. În Spania, un instructor de fitness a urcat pe un acoperiș si le-a arătat vecinilor săi ce mișcări să facă. Vecinii săi se află în balcoane, în jurul platformei pe care stă instructorul.

Spania este lovită puternic de pandemia COVID-19. Peste 9.900 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar 342 de oameni au murit din cauza bolii.
Guvernul de la Madrid a anunţat, luni după-amiază, decizia de a dispune închiderea frontierelor terestre, în contextul pandemiei.

Și în Italia, oamenii găsesc metode inedite de a-și ridica moralul, cât timp stau în casă. ”Il Canto degli Italiani” este imnul național al Italiei, ale cărui versuri au fost compuse de către Goffredo Mameli, pe muzica lui Michele Novaro. Este cunoscut și sub numele ”Fratelli d’Italia”, iar versurile sale devin și mai puternice în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus. Una care a izolat Italia, face victime și îmbolnăvește un număr tot mai mare de persoane.

Solidaritate impresionantă a italienilor poate fi văzută în aceste zile pe rețele sociale. Izolați în case, ei aleg să cânte. Ies cu toții în balcoane și se acompaniază unii pe alții.

La Europa FM, vă prezentăm informațiile relevante în contextul pandemiei de coronavirus. În același timp, credem că este important să ne menținem optimismul, chiar dacă trecem cu toții prin momente grele. Aici, în cadrul secțiunii “Doza de optimism” vom avea grijă să adunam știri care să vă pună zâmbetul pe buze. Pentru că, într-un final, totul va fi bine!

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS