Confidenţialitate

Două treimi dintre români consideră conflictul din Ucraina periculos pentru țara noastră

Două treimi dintre români ‐ 64,4% ‐ consideră conflictul din Ucraina periculos pentru țara noastră, relevă un sondaj INSCOP. 17,9% spun că acest conflict nu este periculos pentru România, în timp ce alți 17,7% nu știu sau nu răspund la întrebare.

Barometrul relevă menținerea unui nivel ridicat de favorabilitate față de țările occidentale și un grad crescut de îngrijorare față de situația conflictuală din Ucraina. Majoritatea românilor sunt de acord cu creșterea alocărilor bugetare pentru Armată în contextul acestui conflict. Potrivit cercetării, 69,7% dintre români sunt de acord ca țara noastră să aloce mai mulți bani pentru Armată în contextul conflictului din Ucraina. 12,7% nu sunt de acord, fiind de părere că ceea ce se întâmplă în Ucraina nu ne afectează, iar 17,6% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul fost realizat de INSCOP Research în perioada 5‐10 februarie 2015, cu un volum al eșantionului de 1.065 persoane, și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/romania-in-direct-17-februarie-2015?in=europafmromania/sets/rom-nia-n-direct”]