Confidenţialitate

Două treimi dintre preșcolari și elevi revin în bănci. Aproape un milion de copii vor face școală online

Peste 2 milioane de preșcolari și elevi, adică două treimi dintre ei, revin în clase de luni, după vacanța forțată impusă de valul patru al pandemiei de Covid.

Restul vor face cursuri online, fie pentru că angajații școlilor s-au vaccinat într-o proporție mai mică de 60%, noul criteriu impus de oficiali, fie pentru că așa au cerut insistent părinții, fie pentru că nu au condiții pentru predare față în față.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că aproape 68 %  dintre școli, adică 4847, se vor deschide pentru ore în format fizic pentru că aici, angajații s-au vaccinat în mare măsură.

Este și cazul salariaților grădiniței 41 din Capitală, unde directoarea unității, Mariana Dumitru, spune că toată lumea a înțeles nevoia ca cei mici să vină zilnic în clasă, alături de educatoare și colegi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mulți părinți dar nici liderii sindicali nu au înțeles criteriul vaccinării angajaților, dar președintele Comitetului Național de Vaccinare, medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, a explicat de ce un medic sau un învățător trebuie să se protejeze poate, înaintea altora.

Dacă ei se îmbolnăvesc nu-i pot ajuta pe cei foarte mulți care depind de ei.

Colonelul a dat exemplul personal: Are o fetiță de clasa zero care nu poate învăța să scrie la școală, din cauza epidemiei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În județul Buzău dar și în Capitală, zeci de școli au ales predarea online chiar dacă au peste 60% rată de vaccinare. Și asta la cererea părinților sau a autorităților locale care au decis că la incidențe de peste 6 cazuri de covid la mia de locuitori, distanțarea trebuie menținută.