Confidenţialitate

Două surori, în comă la spital, intoxicate cu o substanță pentru deparazitarea animalelor | Tinerele sunt însărcinate

Incident grav într-o localitate din județul Maramureş.

Două surori ambele însărcinate, au ajuns în comă la spital. Acestea s-au intoxicat cu o substanță pentru deparazitarea animalelor.

Mica Șvab:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele doua surori însărcinate, în vârstă de 17 și 22 de ani, sunt în stare critică, fiind inconștiente și intubate, după ce s-au intoxicat cu o substanță utilizată pentru deparazitarea oilor. Incidentul s-a petrecut  în localitatea Groșii Țibleșului. Substanta toxică ar fi fost folosită în gospodăria familiei, ceea ce a dus la intoxicarea celor două tinere. Medicul şef UPU SMURD Dacian Juca spune ca una dintre gravide a fost resuscitată.

Pacienta a fost intubată și resuscitată volemic. Cea de-a doua gravidă, în vârstă de 22 de ani, gravidă în 6 luni, și ea în stare comatoasă brusc instalată la domiciliu, a fost preluată în stop cardiorespirator cu manevre de resuscitare efectuate de Serviciul de Ambulanță, a precizat doctorul Dacian Juca.

Patru membri ai aceleași familii au fost transportati la Spitalul din Târgu Lăpuș pentru monitorizare.

În gospodărie se mai aflau încă 4 persoane, doi copii și doi adulți care sunt momentan în afara oricărui pericol, dar au fost îndrumați spre spitalul din zonă, spre Târgu Lăpuș pentru supraveghere și observație, a mai spus medicul.

Polițiștii fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

(Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad)