Confidenţialitate

Dosar penal pentru omor prin imprudență în Italia, în urma catastrofei feroviare de marți

Mai multe persoane sunt cercetate după catastrofa feroviară din Italia. Șefii gărilor de unde au plecat trenurile au fost suspendați din funcție. De altfel, unul dintre ei a recunoscut că a greșit și a autorizat plecarea trenului aflat la originea coliziunii.

Anchetatorii italieni au deschis dosar penal pentru omor din imprudență după ce marți, două trenuri s-au ciocnit frontal. 23 de oameni și-au pierdut viața și alți 50 au fost răniți.

Șeful de gară din orașul Andria a recunoscut că greșit atunci când a autorizat plecarea unui tren care staționa în gară.

“Eu am lăsat să plece acest tren, eu am ridicat discul verde. Era confuzie, trenurile erau în întârziere”, a declarat Vito Piccarreta, şeful Gării din Andria, citat de cotidianul La Stampa. “Însă nu este doar vina mea, toată lumea îmi pune mie crucea în spate, dar şi eu sunt o victimă”, a adăugat el, potrivit Corriere della Sera.

Șeful de gară din Andria a fost susendat din funcție, alături de colegul lui  din gara Corato, de unde a pornit celălalt tren implicat în accident. Bărbatul ar fi trebuit să țină cont, cu ajutorul instrumentelor de care dispunea, că sosea un tren din direcție opusă celui care tocmai părăsise gara Corato.

Porțiunea de cale ferată unde s-a produs accidentul nu este echipată cu un sistem automat de alertă sau frânare. Prezența trenurilor pe această linie este anunțată prin apel telefonic.

În prezent, au loc lucrări pentru construcția unei noi linii de cale ferată pentru a reduce probabilitatea ciocnirii trenurilor.