Confidenţialitate

Dosar penal pentru distrugere și semnalizare falsă după ce un tren încărcat cu uree a fost atacat, iar 80% din marfă s-a scurs pe linii | AUDIO

Poliția Transporturi Constanța a întocmit dosar penal pentru distrugere și semnalizare falsă după ce vagoanele unui tren încărcat cu uree au fost atacate în mers de persoane necunoscute, iar 80% din marfă s-a scurs pe linii. În același timp, compania transportatoare a fost amendată pentru că nu a asigurat paza trenului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incidentul a avut loc, seara trecută, în cartierul din apropierea porții 6 a Portului Constanța, când un tren compus din 36 de vagoane, pline cu uree, a fost frânat de persoane necunoscute. Atât mecanicul de locomotiva cât și alți martori au sesizat Politia Transporturi după ce au văzut că trapele de descărcare a patru dintre vagoane sunt deschise și ureea din interior, peste 40 de tone, a curs pe terasamentul căii ferate.

Circulația trenurilor nu a fost afectată pentru că, până la eliberarea firului I, traficul a fost dirijat pe firul II, a informat CFR Infrastructură Constanța. A precizat că zona a fost asigurată de către angajații CFR.

Operatorul privat care transporta marfa a fost avizat să elibereze gabaritul căii ferate. Urma ca trenul să fie garat în stația Palas, vagoanele sparte să fie scoase din componența convoiului, iar apoi să își continue drumul spre județul Alba.

Între timp, pe lumină, ureea a fost recuperată. Poliția Transporturi îi caută pe spărgători. Iar pentru că trenul de marfă nu era asigurat cu pază, compania transportatoare a fost amendată cu 2.000 de lei.

Sursa foto: CFR Infrastructură Constanța

Citește și: Tren încărcat cu uree, ținta unui atac în Portul Constanța. 80% din conținut, vărsat din vagoane | VIDEO