Confidenţialitate

Dosar penal în cazul femeii instituționalizate la Centrul de Îngrijire din Zătreni

Tânăra cu handicap instituționalizată la Zătrești, Vâlcea, despre care Centrul pentru Resurse Juridice susține că a fost lăsată fără îngrijire corespunzătoare, după ce și-a fracturat un picior,  a fost operată, aseară, la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea.

În același timp, Parchetul de pe Judecătoria Bălcești  a deschis un dosar penal și face cercetări pentru  tortură și rele tratamente, transmite corespondenta Europa FM, Nicoleta Ene.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Centrul pentru Resurse Juridice a acuzat conducerea Centrului de Îngrijire din Zătreni și pe cea a Direcţiei Județene  de Asistenţă Socială că au neglijat grav femeia de 33 de ani, care în luna iulie, a suferit o fractură la un picior.

CRJ susține că din luna iulie, femeia  ar fi slăbit foarte mult, iar pe 25 noiembrie, au găsit-o în centrul de la Zătreni  gemând de durere și cu piciorul umflat. După nenumărate insistențe și apeluri la 112, fata a fost internată aseară, la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea, spune Georgiana Pascu, manager de program în cadrul CRJ.

“Omul despre care vorbim este o tânără cu dizabilităţi, instituționalizată, aflată într-o suferință inumană, și căreia i se refuză sistematic tratamentul medical și îngrijirile necesare recuperării. De luni de zile, această tânără zace pe un pat în dureri și, dacă CRJ nu ar fi fost avertizată printr-un apel telefonic anonim, povestea ei ar fi rămas între pereții camerei în care este imobilizată, de atâta timp” a explicat Georgiana Pascu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contactată de Europa FM, directoarea adjunctă a Direcției Județene de Asistență Socială Vâlcea, Jana Diaconu, a negat acuzațiile Centrului pentru Resurse Juridice.  A precizat însă că o comisie va verifica toate problemele invocate de CRJ.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Centrul pentru Resurse Juridice a făcut mai multe plângeri, inclusiv una penală, în baza căreia s-a întocmit dosarul penal.

 

FOTO:CRJ