Confidenţialitate

Mai mulți donatori de sânge la Centrele de Transfuzii din țară după majorarea valorii tichetelor de masă | AUDIO

Multe centre de Transfuzii nu mai fac față numărului mare de donatori de sânge, după ce valoarea tichetelor de masă pe care aceștia le primesc a crescut de peste 4 ori de la începutul anului: de la 67 la 280 de lei. La Sibiu, numărul donatorilor a fost restricționat la maximum 60 pe zi, iar Centrul de Transfuzie Sălaj a anunţat că reduce programul zilnic de recoltare de sânge.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Conducerea Centrului de Transfuzii din Sibiu face apel către localnici să doneze sânge constant, pe toată perioada anului și nu toți odată. Sibienii sunt sfătuiți să urmărească pagina de Facebook a centrului, unde va fi anunțat necesarul pe grupe de sânge. Numărul donatorilor va fi limitat la cel mult 60 pe zi și vor avea prioritate donatorii fideli. Când se atinge limita, se oprește accesul la fișier, anunță Centrul de Transfuzii din Sibiu.

Dacă fluxul de donatori va continua să crească, atunci donarea se va face doar cu programare.

La Zalău, sunt de 5 ori mai mulți donatori decât în anul precedent. Programul zilnic de recoltare a fost redus până la ora 12:00, pentru ca angajaţii centrului să poată prelucra sângele donat.

În condiţiile unei mari cantități de sânge recoltat, Centrele de Transfuzie nu o pot valorifica în totalitate, întrucat termenul de valabilitate este de doar 42 de zile.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Decizie fără precedent la Spitalul Județean Brașov: Lipsa de personal trimite pacienții cu urgențe oftalmologice la București