Donald Trump şi Hillary Clinton străbat țara pentru a câștiga de partea lor alegătorii indecişi

În Statele Unite, campania electorală se afla pe ultima sută de metri, iar Donald Trump şi Hillary Clinton străbat țara pentru a câștiga de partea lor alegătorii indecişi. Cei doi candidaţi au vizat în special statele-cheie – câte trei fiecare -, cu scopul de a atrage voturi în contextul în care sondajele sunt – uneori – contradictorii.

Democrata Hillary Clinton este creditată cu un avans de 2,4 puncte procentuale, potrivit mediei sondajelor realizate de Real Clear Politics.

După ce a denunţat în ultimele zile sexismul, intoleranţa şi nepregătirea pentru funcţia supremă – în opinia ei – a miliardarului Donald Trump, fostul secretar de Stat a atacat trecutul omului de afaceri, un promotor imobiliar.

Suspansul din sondaje vizează 12 state-cheie, în care cele două tabere îşi concetrează deplasările.

Donald Trump şi-a petrecut o parte a zilei de vineri la bordul Boeingului său către trei state foarte disputate – New Hampshire, Ohio şi Pennsylvania.

In discursurile sale, miliardarul face referire la relansarea anchetei FBI cu privire la serverul privat al fostului secretar de Stat, în urmă cu o săptămână, pentru a pune la îndoială capacitatea rivalei sale de a fi preşedinte.

În plus, de la inceputul saptamanii, Trump depune eforturi să se impună şi să ocolească derapajele.

Să mai spunem că alături de Hillary Clinton au venit vineri seara Jay-Z şi soţia sa, Beyoncé.

Preşedintele Barack Obama a apărat drepturile unui susţinător al lui Donald Trump, după ce participanţi la un miting al lui Hillary Clinton au protestat faţă de faptul că acesta s-a ridicat şi a început să ţipe. Replica lui pentru multimea furioasa a fost : “Nu huiduiţi, votaţi!”

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS